Een klein stukje belangrijke historie...

De modelvliegclub is begonnen door een drietal mannen welke veel aan het wildvliegen waren. Het waren : Jan van Mourik, Ton de Witte en Jan van Oorschot.

Deze mannen staken hun hoofden bij elkaar en hebben geroepen: "hier moet een clubje komen". Zodoende hebben zij de modelvliegclub "The Flying Dutchman" opgericht. We schrijven 6 februari 1981. In het begin werd een veld gehuurd aan de Kolkweg te Bruchem, door omstandigheden moesten wij dit veld verlaten. Na een zware zoektocht kwamen wij bij het veld ernaast (ook Kolkweg) uit. Het toeval trof dat dit veld te koop was. De vereniging was al 25 jaar actief op het vorige veld met een redelijk stabiel ledenbestand van minimaal 25 leden. Dit gaf de bank voldoende vertrouwen om ons te helpen met het veld. Het veld is gekocht en samen met de gemeente hebben wij de hinderwet vergunning en milieuvergunning geregeld welke hiervoor nodig was.

 

Nu jaren later vliegen wij hier nog steeds met veel plezier en hebben met grote regelmaat leuke evenementen of gezellige dagen met andere clubs en piloten.
 Inmiddels is het een gezonde vereniging met ieder jaar een groeiend ledenaantal. Dit is inmiddels opgelopen tot boven de 60. En zijn we druk bezig te kijken hoe we de club verder uit kunnen bouwen. Het bestemmingsplan van ons terrein is inmiddels gewijzigd en we hebben een mooi clubhuis gebouwd. Sinds het voorjaar van 2021 hebben we ook electiciteit. Dit wekken we zelf op met onze zonnecellen.

De club wordt ieder jaar een stukje mooier.