Een klein stukje belangrijke historie...

De modelvliegclub is begonnen door een drietal mannen welke veel aan het wildvliegen waren in de jaren 70-80...

Deze mannen staken hun hoofden bij elkaar en hebben geroepen: "hier moet een clubje komen". Zodoende hebben zij de modelvliegclub "The Flying Dutchman" opgericht. 
Wij hebben in het begin een veld gehuurd aan de Kolkweg te Bruchem, door omstandigheden moesten wij dit veld verlaten. Na een zware zoektocht kwamen wij bij het veld ernaast (ook Kolkweg) uit. Het toeval trof dat dit veld te koop was. De vereniging was al 25 jaar actief op het vorige veld met een redelijk stabiel ledenbestand van minimaal 25 leden. Dit gaf de bank voldoende vertrouwen om ons te helpen met het veld. Het veld is gekocht en samen met de gemeente hebben wij de hinderwet vergunning en milieuvergunning geregeld welke hiervoor nodig was. Nu jaren later vliegen wij hier nog steeds met veel plezier en hebben met grote regelmaat leuke evenementen of gezellige dagen met andere clubs en piloten.
Inmiddels is het een gezonde vereniging met ieder jaar een groeiend ledenaantal. Dit is inmiddels opgelopen tot boven de 70. En zijn we druk bezig te kijken hoe we de club verder uit kunnen bouwen. 
We zijn in een vergevorderd stadium  met de wijziging van het bestemmingsplan van ons terrein. En als dit rond is ligt de weg open voor de uitvoering van veel mooie plannen...